Program 2021...

Lördag 9 Oktober:

Landa i Belfast, på George Best/City Airport, taxi till Newcastle och incheckning på formidabelt grymma Hotel Slieve Donard, här bor vi 3 nätter. Fundera på om ni skall ha enkel eller dubbelrum och om ni ev vill uppgradera rummet, 60 kvm o havsutsikt är ju aldrig fel som tröst efter 16 poäng, eller? Om ni skall bo i dubbel så är det bra om ni har någon att dela med ....? Tror faktiskt att det bara är vår fd TL som försökt att checka in i ett dubbelrum utan att ha en rumskompis o dela med.... Saknar ni rumskompis så kan en annons på NIRvana göra susen!?

Alla har eget ansvar för transfer till County Down, tar ca 50 minuter med taxi, vi försöker para ihop 4 och 4 efterhand som vi landar. Tror säkert att några anländer redan på fredagen och ligger i Spa`t när övriga kommer.

 

Söndag 10 Oktober:

Lätt uppvärmning med andrabanan på Royal County Down Golf Club, Annesley Links, 18 hål.

Tee-off 10.00 - 10.50

ca 50 meter till fösrta tee! Banan har genomgått en totalrenovering och håller samma kondition som Championship Links gör, gamla 2-3-4 har fått lämna plats till ett övningsområde och 3 nya hål är byggda i dynerna längst bort där "monstret" vänder. Nästan lite synd att de skaffat övningsområde, den gamla slagburen i dungen bakom 1:ans backtee var ju underbar...??

 

Måndag 11 Oktober:

Ca 20 minuter med taxi till Ardglass GC, superlinks som vi inte spelat tidigare, kolla deras fly-over, spektakulärt är namnet...! Känns lite skräddarsydd för RL...? Låga punch o hålla bollen i spel....

Marty på Shimna Taxi ordnar förhoppningsvis transporten. Vi åker från hotellet kl. 10.00 och är då framme senast 10.45, Klubben har ingen Driving Range så de som måste slå bollar får göra det på RCDGC innan vi åker.

Vi äter lunch eller Tea & Scones innan ronden, ca 11.45

Tee-off för första bollen är 12.36

Kl 19.00 kommer bussen och kör hem till Newcastle....Tidigt i säng för imorgon skall vi spela världens bästa (och svåraste) bana...??

 

Tisdag 12 oktober:

Championship Links på Royal County Down Golf Club, rankad nr 1 i världen, 18 hål. För er som inte träffat vår gamle kompis på Royal Portrush GC, Mr Hastings, så måste jag delge hans namn på denna klubb, lite lätt vanvördigt, " oooooh, you´re talking about the newcastle course".        Vid vårt senaste besök här så gjordes 2 HIO, Husse började på 5:an och Larsa avslutade på 14:e, en av dem slog en klackad träfem med 60 meter slice, den andre gjorde som caddien sa, "landa en J4 ca 25 meter höger om pinnen och låt den flyta ner", mao hur enkelt som helst??

Tee-off 12.16 - onwards, (som väljer att säga, de tycker det räcker att startern vet när vi skall iväg).

Banan är lika svår som den är läcker, numer är det obligatoriskt med en fore-caddie i varje boll, jag skulle rekommendera de som funderar på att ha en caddie, Ja, det kommer behövas!

Packa ihop grejerna på morgonen för 19.00 kommer Marty med bussen, och hämtar oss för transfer till Portrush, tar ca 2 timmar, kommer nog kännas som 10 minuter för det kommer finnas historier om dagens bravader att berätta. Hotellet, Golf Links Hotel ligger 100 meter bakom klubbhuset, de flesta av oss har varit där och käkat, det var även här vi fick den magiska inbjudan att spela med medlemmar på en Lördag... Vi bor här 4 nätter.

Jag bokar att vi äter på hotellet vid ankomst!

 

Onsdag 13 Oktober:

Valley, andrabanan på Royal Portrush Golf Club, 18 hål, gångavstånd till banan, gå över gatan och följ gamla 18:e på Dunluce bakåt så kommer ni fram, ca 5 minuters promenad. Säkert lite lätt party på Rathmore GC efter ronden. Tidigt i säng för imorgon skall alla ha revansch på Dunluce!

Tee-off 11.00 - 11.40

Vi får väl se vad slopen ger, men detta borde vara veckans mest scorevänliga rond!

 

Torsdag 14 Oktober:

Dunluce, RPGC, alla har revansch att utkräva ...., vi har inte varit vassa här de sista åren! Bara vi får lite mindre vind, mao under 26 sek/m så skall vi nog kunna få ihop 30 pinnar??? Käka frukost, släng upp bagen på ryggen och gå 100 meter så står du på första tee ....

På denna och morgondagens rond är det bokat Fore-Caddies, 1 per boll som vi delar kostnaden för, Angus skämtade och sa att det är ett tvång för svenskar och koreaner...., de har haft stora problem med för långa rondtider......................

Tee-off 10.04 - 10.52

Garanterat en långsittning i klubbhuset efter ronden, som alltid i Klubbhusen är det trevligt med kavaj.

 

Fredag 15 Oktober:

Favorit i repris, för att slippa boka buss och för att vi är värda det så har jag bokat ytterligare en rond på Royal Portrush Golf Club, Dunluce Links. Head of Reservations, Mr Angus Iliff har bekräftat samtliga 3 ronderna hos dem för £ 360. Vi kommer behöva betala detta  senast i början av Juli, med Covid-garanti, kommer vi inte till start så är det full refund!

Tee-off 10.16 - 11.04

Kommer bli en spännande dag då nästan vem som helst kan vinna om inte Reidmar redan gjort 4 st 40-poängare....? Som ni kan se under fliken Tävlingsbestämmelser så kör vi ett nygammalt upplägg, slagspel, Stableford alla 6 ronderna, de 4 bästa räknas. Samtliga ronder kommer spelas med slope då alla banor på Irland nu fått sin rating. Detta kommer förhoppningsvis göra det lite mer spännande, vi kommer heller inte lotta ledarboll, utan alla ronder kommer lottas under vårens lottningsmöte.

Rl tippar att det kommer krävas 125 poäng för att vinna!

 

Lördag 16 Oktober:

Packning och hemresa, eftersom alla har olika tider så kör vi egen transfer ner till Belfast, finns både buss och tåg som avgår varje timme, eller så delar vi på taxi...?

 

2021 blir lite dyrare än tidigare, men vi har ju alla sparat in 15 000:- under 2020...?

Greenfee ca 9 500:-

Hotell 7 nätter ca 4 900:- (del i dubbel + 2 500:- för enkel)

Buss   ca 500:-

Total: 14 900:-, sjukt billigt!