Program 2021

Program 2021..., Peder startar årets cirkus!

Lördag 9 Oktober:

Landa i Belfast, på George Best/City Airport, taxi till Newcastle och incheckning på formidabelt grymma Hotel Slieve Donard, här bor vi 3-6 nätter, Orvar kommer tidigt och våra TL:s Danne o Stig samt LarsLars checkar in redan på fredagen, bord är bokat på Percy French.

Alla har eget ansvar för transfer till County Down, tar ca 55 minuter med taxi, vi försöker para ihop 4 & 3 eller nåt efterhand som vi landar. Vi som redan är på plats sitter nog på klubben och tar en pint, efter lite träning, några har säkert spelat ett varv!?

Orvar skall komma ihåg att betala Bussfirman innan han dricker för många Guinness!

 

Söndag 10 Oktober:

Lätt uppvärmning med andrabanan på Royal County Down Golf Club, Annesley Links, 18 hål. Hela 2 minuters promenad från hotellet!

Kom ihåg att boka caddie till Tisdagsronden på Championship Course om ni vill bli en vinnare???

Dagsansvariga: Larsa och Wigholm ser till att alla kommer till start i tid samt har scorekort med rätt slopat handicap! De väljer oxå tee om vi får det!

Tee-off 10.00

Banan har genomgått en totalrenovering och håller samma kondition som Championship Links gör, gamla 2-3-4 har fått lämna plats till ett övningsområde och 3 nya hål är byggda i dynerna längst bort där "monstret" vänder. Nästan lite synd att de skaffat övningsområde, den gamla slagburen i dungen bakom 1:ans backtee var ju underbar...??

 

Måndag 11 Oktober:

Ca 20 minuter med buss till Ardglass GC, Rooney International Coach Hire hämtar oss kl 09.45 i en 33 personers Executive coach....., resan tar ca 20 min. Detta är en superlinks som vi inte spelat tidigare, kolla deras fly-over, spektakulärt är namnet...! Känns lite skräddarsydd för RL...? Låga punch o hålla bollen i spel....

Dagsansvariga: Fritte & Reidmar, väckning, få alla på bussen samt scorekort med rätt slopade handicap! Samt allt annat som hör detta jobb till.

Klubben har ingen Driving Range så de som måste slå bollar får göra det på RCDGC innan vi åker. 

Vi äter lunch eller Tea & Scones innan ronden, ca 11.45

Tee-off 12.36

Kl 19.00 kommer bussen och kör hem till Newcastle....Tidigt i säng för imorgon skall vi spela världens bästa (och svåraste) bana...??

 

Tisdag 12 oktober:

Championship Links på Royal County Down Golf Club, rankad nr 1 i världen, 18 hål. För er som inte träffat vår gamle kompis på Royal Portrush GC, Mr Hastings, så måste jag delge hans namn på denna klubb, lite lätt vanvördigt, " oooooh, you´re talking `bout the newcastle course".      Vid vårt senaste besök här så gjordes 2 HIO, Husse började på 5:an och Larsa avslutade på 14:e, en av dem slog en klackad träfem med 60 meter slice, den andre gjorde som caddien sa, "landa en J4 ca 25 meter höger om pinnen och låt den flyta ner", mao hur enkelt som helst??

Dagsansvariga: Pirre och Peder

Tee-off 12.16

Banan är lika svår som den är läcker, numer är det obligatoriskt med en fore-caddie i varje boll, de kostar £80 dvs £20 per person, kontant betalning efter ronden. Jag skulle rekommendera de som funderar på att ha en egen caddie, de kostar £40 eller £60 beroende på hur bra de är ....., bokas minst 48 timmar innan!

Packa ihop grejerna på morgonen för 19.00 kommer Rooney med bussen och hämtar oss för transfer till Portrush, tar ca 2 timmar, kommer nog kännas som 10 minuter för det kommer finnas historier om dagens bravader att berätta. (Bussen kostar £37 för båda dagarna per person tot  £585). Golf Links Hotel ligger 100 meter bakom klubbhuset, de flesta av oss har varit där och käkat, det var även här vi fick den magiska inbjudan att spela med medlemmar på en Lördag... Vi bor här 4 nätter.

Jag har bokat att vi äter på hotellet vid ankomst, ca 21.30!

 

Onsdag 13 Oktober:

Valley, andrabanan på Royal Portrush Golf Club, 18 hål, gångavstånd till banan, gå över gatan och följ gamla 18:e på Dunluce bakåt så kommer ni fram, ca 5 minuters promenad. Säkert lite lätt party på Rathmore GC efter ronden. Tidigt i säng för imorgon skall alla ha revansch på Dunluce!

Dagsansvariga: Kricko och Janne

Tee-off 11.00

Vi får väl se vad slopen ger, men detta borde vara veckans mest scorevänliga rond!

 

Torsdag 14 Oktober:

Dunluce, RPGC, alla har revansch att utkräva ...., vi har inte varit vassa här de sista åren! Bara vi får lite mindre vind, mao under 26 sek/m så skall vi nog kunna få ihop 30 pinnar??? Käka frukost, släng upp bagen på ryggen och gå 100 meter så står du på första tee ....

Dagsansvariga: LarsLars och Stålis, sedvanliga uppgifter.

På denna och morgondagens rond är det bokat Fore-Caddies, 1 per boll som vi delar kostnaden för, Angus skämtade och sa att det är ett tvång för svenskar och koreaner...., de har haft stora problem med för långa rondtider......................

Tee-off 10.04

Garanterat en långsittning i klubbhuset efter ronden, som alltid i Klubbhusen är det trevligt med kavaj. VId dagens prisutdelning så kommer TL:s presentera totalställning och starttider för morgondagen, sämst "so far" slår först och ledaren sist!

 

Fredag 15 Oktober:

Favorit i repris, för att slippa boka buss och för att vi är värda det så har jag bokat ytterligare en rond på Royal Portrush Golf Club, Dunluce Links. Head of Reservations, Mr Angus Iliff har bekräftat samtliga 3 ronderna hos dem för £ 360. Vi kommer behöva betala detta  senast i början av Juli, med Covid-garanti, kommer vi inte till start så är det full refund!

Dagsansvariga: Håkan och MagnusA

Tee-off 10.16 - 10.52

Kommer bli en spännande dag då nästan vem som helst kan vinna om inte Reidmar redan gjort 4 st 40-poängare....? Som ni kan se under fliken Tävlingsbestämmelser så kör vi ett nygammalt upplägg, slagspel, Stableford alla 6 ronderna, de 4 bästa räknas. Samtliga ronder kommer spelas med slope då alla banor på Irland nu fått sin rating. Detta kommer förhoppningsvis göra det lite mer spännande!

Rl tippar att det kommer krävas 125 poäng för att vinna!